Dit webinar is afgelopen.

Ondernemers van eigen Zeebodem

 
Hoe zou jij de gastronomie van Flevoland omschrijven? De Familie Flantua raakt er niet over uitgepraat! En JA, die gastronomie hebben we in Flevoland. De Familie Flantua kwam ooit vanuit de Wieringermeer naar Flevoland, en na ruim 16 jaar solliciteren kregen ze hun gedroomde stukje land nabij Lelystad. Vlakbij het vliegveld werd Boerkok gesticht, een dagrestaurant met eten rechtstreeks uit de eigen provincie, van boeren wiens verhaal werd verteld door de ogen van deze frisse ondernemers Flantua.

Flevolands product
Vader Gerhard bestiert de keuken in restaurant Boer Kok en gedijt het beste tussen lokale producten waarmee hij een verhaal kan vertellen. Dochter Eva (26) groeide praktisch op naast de stoof van haar vader. Na een opleiding aan de Universiteit van Gastronomie in Italië wist ze zeker: ik wil het gastronomisch erfgoed van Flevoland naar een hoger podium tillen. In de provincie waar iedereen immigrant is en boeren werden geselecteerd op uitmuntendheid is de rijkdom iets om te vieren.

Blijven ontwikkelen
In dit interview duiken we in de harten en hoofden van Gerhard Flantua en zijn dochter Eva. Verwacht een openhartig gesprek over de Flevolandse gastronomie, eten uit de korte keten en de drang om te blijven ontwikkelen. Zo staat alles bij Boerkok en in het ouderlijk huis op wieltjes: flexibiliteit en creativiteit moeten altijd kunnen ontluiken.

Over Gerhard & Eva
Gerhard werkte in Michelinsterrenzaken en raakt niet uitgepraat over de verbindingen en mogelijkheden die hij ziet voor zijn bedrijf. Eva runt haar eigen Studio Daagsch waarmee ze met trots de Flevolandse Gastronomie op de kaart zet.

Over de serie Ondernemers van eigen Zeebodem
Flevoland kent legio ondernemers wiens wortels elders in Nederland liggen, maar hier hun ondernemershaven vonden. In deze talkshow Ondernemers van eigen Zeebodem nemen we de tijd voor de verhalen van voedselondernemers die al zeer lang of juist net zijn komen ondernemen. Wat bracht hun naar Flevoland? Welke hobbels en overwinningen staan op hun lijst? Wat kunnen collega-ondernemers daarvan leren? In dit diepte interview vragen we de ondernemer het hemd van het lijf en leren we zowel de mens als het zakelijke brein achter de ondernemer kennen.We sluiten altijd af met de vraag: wat heb jij nodig voor een goede toekomst van je bedrijf, en kan het kijkerspubliek je helpen?

 
Presentatie door
Wendelien Wouters
​​​​​​​
Duur
45 minuten